Wij stellen alle initiatiefnemers graag aan je voor, maar eerst een woordje van de voorzitter

Woordje van de voorzitter

De 24 van Ter Aar was niet mogelijk als niet zo veel verenigingen, clubs, vrijwilligers en ondernemers zich inzetten om er een leuk en gezellig feest van te maken. Met elkaar hebben we dit jaar een nog breder en gevarieerder programma samengesteld voor jong en oud.

Vorig jaar zijn Lyna Kant, Ruud van Geene en ik De 24 van Ter Aar gestart. Deze eerste editie was heel gezellig. Met alle tips die wij kregen, hebben we voor editie 2 een programma opgesteld dat nóg beter aansluit op alle wensen.

Toen we besloten voor een tweede editie te gaan, hebben we een bestuur samengesteld met Leon van Harten als secretaris, Natasja Treur als penningmeester en mij als voorzitter. We zijn ook direct zeer nauw gaan samenwerken met de Ter Aarse Braderie, een hele fijne samenwerking die al in meer dan vijftig kramen resulteerde.

We hopen vrijdag 23 en zaterdag 24 juni op prachtig weer. Samen maken we er een feestje van. Extra handjes zijn nog welkom, voorafgaand en tijdens De 24. Meld je gerust aan via info@24vanteraar.nl.

Erik Poelwijk, voorzitter De 24 van Ter Aar


En nog even terug naar hoe het begon:

Het begin

In februari 2022 ontstond bij Erik Poelwijk, beheerder en horeca-exploitant van IKC De Vaart, het idee om met de sportverenigingen in en rond De Vaart een groots evenement op poten te zetten. Hij benaderde Lyna Kant, die als Vlinder-beheerder én cateraar veel ervaring met grote feesten heeft, en Ruud van Geene, directeur van basisschool De Vaart én braderiecommissielid, met de vraag of zij dit samen met hem wilden oppakken.

Het aankondigingsbord van de eerste editie.

We wilden een periode van aan huis gekluisterd zitten, afsluiten met een mooi evenement. Met voor iedereen een aanbod in sport, spel, cultuur, muziek en vermaak,” omschrijven Lyna, Ruud en Erik hun beweegredenen. De lijntjes werden uitgegooid, verenigingen benaderd.

Eind februari zat een delegatie aan Ter Aarse verenigingen samen om tafel en was duidelijk dat het enthousiasme groot was. De 24 van Ter Aar, ook wel ‘24 Uur van Ter Aar’ genoemd, was geboren. Omdat ook de braderie onderdeel was en Braderie Aardam haar evenement voor zaterdag 25 juni gepland had staan, werd gekozen voor vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.

“Meedoen, ontdekken en genieten voor jong en oud. Van de braderie, de horeca, muziek met onder andere een mini taptoe en een leuk aanbod van sportverenigingen; heel veel Ter Aarse clubs en verenigingen zetten hun beste beentje voor. Het programma is mooi op elkaar afgestemd, bij het meeste activiteiten geldt vrije inloop en voor elke doelgroep is er wel iets te doen. De 24 van Ter Aar staat voor verbinding; samen kun je veel meer dan alleen. Mocht het aanslaan, dan willen we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken.”

Lyna Kant, Ruud van Geene en Erik Poelwijk


De minitaptoe van Dice Musica week in 2022 vanwege de regen uit naar de sporthal
Advendo kon in 2022 rekenen op veel animo tijdens hun open 24 ochtend

Bestuur De 24 van Ter Aar

Erik Poelwijk

Fred van Kesteren

Natasja Treur

Misha Esman

Roderick Kuijper

Karen Derksen

voorzitter

secretaris

penningmeester

sport coördinator

De 24 van Ter Aar wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sponsors

Onze dank spreken wij graag uit naar alle sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan De 24 van Ter Aar.

Vrijwilligers

Piet Roos
Astrid Bos
Luuk van der Jagt
John Treur
Ruud van Geene
Sjaco Bos

Verenigingen

Badmintonvereniging Shuttle’74
Biljartvereniging Harago
Bowlsvereniging Bowlsjewieken
BudoSports
Ter Aarse IJsclub
Scouting Wapata
Sportvereniging Kwiek
TVTA (Tennisvereniging Ter Aar)
Volleybalvereniging Scarabee


En verder:

Ter Aarse Braderie
Bibliotheek Rijn en Venen
De Loopgasten
Ina Esman

Horeca

Jouw Hapjes Catering
Poels Horeca Facilitaire Dienstverlening