Biljarten voor jong en oud

Misschien dat velen in Ter Aar en omgeving niet weten dat hun dorp ook een biljartvereniging kent en dat dit inmiddels al bijna 60 jaar het geval is. In 1963 is Biljartvereniging Harago in de voormalige sporthal De Wip begonnen. Via sporthal De Vlinder is de huidige locatie van de vereniging de oude Iduna kantine van voetbalvereniging TAVV aan de Westkanaalweg, naast het gebouw van Scoutingvereniging Wapata.

Tijdens de 24 van Ter Aar kun je kennismaken met het biljarten waarin het carambolespel in vrije vorm (ook wel libre genoemd) of driebanden centraal staat. Je mag het zelf komen proberen. Voor de kinderen is een leuk biljart-punten-spelletje bedacht, waarbij de hoogst scorende een prijsje kan winnen. De deuren zijn op 24 juni geopend van 10:00 tot 14:00 uur. Iedereen is van harte welkom, jong en oud, man en vrouw.

Denk- en doe-sport

Biljarten is een denk- en doe-sport dat door jong en oud, man en vrouw gespeeld wordt in Nederland. De sport heeft ook een eigen Nederlandse Bond; de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond). BV Harago valt in gewest West-Nederland Zuid en zij speelt competitie in district Veen en Rijnstreek.

Mocht je geïnteresseerd zijn om biljart te komen spelen op recreatief niveau, in competitieverband of bijna 24/7 te beoefenen, dan kun je je aanmelden als lid via www.bvharago.nl. Je kunt uiteraard ook eerst kennismaken door een mail te sturen naar bvharago@gmail.com. De leden van BV Harago ondersteunen je bij het opkrikken van je gemiddelde of kennis rondom het spelen van biljart. De gastvrijheid staat bij BV Harago hoog in het vaandel en wie weet kun je ook een bijdrage leveren in verder doorgeven van deze gastvrijheid. Biljarten wordt gezien als een serieuze denk- en doesport waarin je naast bewegen ook zeker de sociale verbinding met anderen (leeftijdsgenoten) kunt beleven.

PRAKTISCHE INFORMATIE
🎱Biljartvereniging Harago
🎱Datum: 24 juni 2023
🎱Tijdstip: 10:00 – 14:00 uur
🎱Locatie: Oude Iduna-kantine op TAVV-terrein
🎱Wat biedt Harago? Kennismaken met biljarten voor volwassenen en een biljart-punten-spelletje voor jeugd in de basisschoolleeftijd
🎱Harago doet mee aan het Stempelkaartparcours

Geef een reactie